søndag 8. mars 2015

Vårsplitten 8.3.2015


En fantastisk deilig søndag med sol fra skyfri himmel. Det er endelig vår i luften. Snøsmelting, glattis og sølebasseng ønskes velkommen med åpne armer. Ingenting er bedre enn vanndråper som fyller øret med lovnad om sommertider.

En smak av vår ligger i lufta på Stai.

Det ligger en lengsel og et håp gjemt under vinterens siste snøteppe. Når grønn plen åpenbarer seg på en dag som denne, kan man ikke annet enn å føle glede. Smilet ligger ikke bare på utsiden, men også på innsiden. Etter mørke og kalde vintermåneder føles det som om vi har gjort oss fortjent til en lys og varm dag som denne. Vi tar i mot, vel vitende om at denne dagen er den første i rekken av mange.

Tobeinte og firbeinte planlegger angrepstaktikk på "smeltebassenget".

Når solstrålene kiler deg gjennom vinduet, en søndags formiddag i midten av mars, da er det kort vei ut. På med støvler, overtrekksbukse og ullgenser - det er ingen vei utenom - våren skal møtes med plask og hopp i sølepytt. Tobeinte og firbeinte hopper i vannet med beina i splitt. Vårritualet innebærer å bli bløt fra tærne og opp til knærne, få møkk på støvlene, samt innhente noen ørsmå fregner til nese og kinn. Har du ikke tatt vårsplitten ennå? Det er fortsatt gode muligheter til å iverksette - på med støvlene. 

Mannen som nå har blitt 30 år innser at det er behov for en "støttekontakt".

Det anbefales på det sterkeste at vårsplitten tas med dine nærmeste (familie, venner eller begge deler). De gode opplevelsene blir enda bedre om du deler dem med noen du er glad i. Det er kjekt å kunne mimre i det gode selskap om bløte solskinnsdager når mørketiden returnerer om ett års tid. 

Harley beskuer sitt vinterparadis.

Det som til syvende og sist er en bonus med slike dager, er det faktum at energinivået når nye høyder. Heldigvis, siden lyset slår inn i huset og åpenbarer alle "vinterkaninene". De som ligger bortgjemt i kriker og kroker - både høyt oppe og lavt nede - og som sårt minner oss om behovet for en snarlig vårrengjøring. Vårsplitten gir liv til en ny personlig energi som tar hus og vinterkaniner på alvor. 

Atter en gang ser jeg isen smelte fra Glomma.

Anbefaler med dette alle - både store og små - til å ta vårsplitten de nærmeste dagene. Du kommer definitivt til å føle at du er ett skritt nærmere sommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du føler for å gi ris eller ros:)