Nei til bollediskriminering...
Trøtt og sliten møtte jeg en ny dag på Staifjellet, etter nattens ablebøyer fra lille Mia. Jeg hadde det klart for meg at denne dagen skulle tilbringes hjemme bak lukkede dører. Det var ikke dermed sagt at jeg skulle ligge med bena til værs og være uvirksom - bare sørge for å unngå å utsette mine sosiale antenner for lynnedslag.
Dagens brødmix alla Stai.
12 dl lunket vann
1 pk gjær (løses opp i vann)
1 pk Møllerens kornblanding
1 dl sammalt spelt grov
2 dl sammalt hvete grov
ca. 3-5 dl siktet hvetemel (til deigen ble fast og fin)
Stekes nederst i ovnen i 1 time på 180 grader
Nei til bollediskrimiering.
Når jeg likevel var i gang med bakingen, falt det seg 100 % naturlig å bake både pizza og boller. Hva angår bollebakingen, er det med stolthet at jeg representerer flerkulturelle boller, da jeg endte opp med et likt antall hvite og brune boller.
Hjemmelaget pizza med chorisopølse, champinjong, mais og grønne oliven.
Hos oss er det ikke Grandiosa som leverer lørdagspizza, siden vår hjemmelagede pizza grisebanker frossenpizza ned i støvlene. Ingenting slår den knasende pizzabunnen med egenkomponert pizzafyll, grillet chorisopølse, champinjong, mais, grønne oliven og topping. Nam, nam...tennene løper i vann. Fyllet varierer etter dagsform og matlager, men erfaringsmessig kan det meste kastes på en pizzadeig. I tillegg til chorisopølse er tunfisk, kjøttdeig, parmaskinke og rester etter grillmat sikre vinnere her på Stai.
Lars spiller inn bass og Adam er i syvende himmel...for en investering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar hvis du føler for å gi ris eller ros:)